Beeldhouwen is, wat mij betreft, toch iets geheel anders dan een hoop andere creatieve vormen. Het is veel meer een samenspel tussen hoofd, hart en ziel.

Hoe dan ook je neemt jezelf mee in je beeld. Soms moeilijk, maar meestal zie je zelf op een bepaald moment ook de schoonheid er van. Elke keer weer verrassend.

Beeldhouwlessen, maximaal 4 personen, op dinsdagavond.

Wekelijks beeldhouwen, Kleine groep, dus mooie begeleiding. Je kunt werken in speksteen, albast of serpentijn.  Stenen zijn ter plaatse te koop. Gebruik van gereedschap is inclusief, alsmede schuurpapier en was. 
Aanvang lessen:  Dinsdag 10 januari,  19:00 tot 21:30 uur

Kosten:  90 euro per 5 lessen.

Beeldhouwworkshop  'n dag, maximaal 5 personen :

Een hele dag werken in een stuk steen van ongeveer 5 kilo. Raspen, hakken, schuren, polijsten.      Al doende ontstaat meestal de vorm. Soms heb je al een voorop bedacht idee. Ook dat is mogelijk, maar sta er niet gek van te kijken als je aan het eind van de dag met iets heel anders naar huis gaat.  Je mag tijdens deze dag ook werken aan een beeld waaraan je al bezig bent.   

December: Donderdag 8, Zondag 11.

2023

Januari:  Donderdag 12,  Zaterdag 21,    Februari:  Donderdag 9 februari. Zondag 19   Maart: Vrijdag 17,  Zondag 19

van 9:30 tot 16:00 uur, kosten 75 euro per hele workshop (ex-cursisten krijgen 10 euro korting) , incl. gebruik gereedschap, lunch, koffie/thee, excl. steen.   De steen, speksteen, albast of serpentijn kost ca. 2,50 per kilo. Tijdens een beeldhouwdag werk je gemiddeld genomen in een steen van ca. 4 kilo.

  

Tekenen met kleurpotloden.  maximaal 4 personen.

4 Keer een woensdagavond of donderdagmiddag tekenen met kleurpotloden. Aan de hand van een voorbeeld leer je vergroten, kiezen van eigen kleuren en de kracht van kleurpotloden. 

Je werk op papier van ca. 50 x 70 cm.
Lekker ontspannend tekenen.
De ochtenden en avonden zijn inclusief alle materialen, koffie/thee/koek
Je mag een eigen uitgangspunt meebrengen, Bijv. een ansichtkaart, of foto. Of... een ter plekke uitzoeken. Keuze genoeg. 

2023:  Februari 1,8,15,22  (woensdagavond) 19:00 tot 21:30 uur

Kosten 110 euro, all-in 

13 Heilige nachten 

Ook dit jaar kun je weer samen met mij de 13 Heilige nachten op een bijzondere manier gaan ervaren.

Het zijn de nachten van 24 december tot en met 6 januari. Een tijd waarin je een jaar afsluit en een nieuw jaar begint. 

14 december is er een info-avond. Even wat uitleg en kijken of we op dezelfde lijn zitten. Het wordt een proces van jezelf en het is goed om daar even bij stil te staan. Besluit je na die avond om mee te doen? Dan is er in de week 51 een workshop. Even loskomen van je vast dingen. Vooralsnog heb ik gekozen voor maandagavond, de 19e of donderdagochtend de 22e.

Elke dag, (13) ontvang je van mij een mail. Daar kun je tijdens je proces wat mee doen, maar het moet niet. Jij bent de baas. Tussen Kerst en Oud en nieuw organiseer ik weer een workshop, en na 6 januari nog een. Het zijn korte workshops. Even werken met een ander materiaal. Ik verklap nog niks. De laatste bijeenkomst is er tevens een waarbij je je ervaringen kunt delen met de ander. Als je dat wil.

Kosten bedragen 90 euro. (Incl. alles)


Beeldhouwen in Puglia   Italie    Mei 2023

Interesse??? Kijk eens naar de aparte pagina op deze site.


5 Dagen beeldhouwen in de natuur in Nederland   2023
In de tuin van een huis, gelegen tussen de bomen, organiseer ik 5 dagen beeldhouwen met aanverwante creativiteit.  De nadruk ligt deze dagen op het beeldhouwen, maar we gaan ook een ochtend schilderen/ tekenen. Even uit je hoofd komen is belangrijk om lekker vrij te kunnen werken.
Tijdens de eerste dag kies je je steen, of maak je eerst kennis met je zelf meegebrachte steen. Je maakt een concept, zodat je weet waar je heen werkt, of je volgt je gevoel en laat je leiden in wat dat je geeft.
Naast hele dagen werken in een stuk steen van maximaal 25 kilo, neem je af en toe afstand, we kijken naar mogelijkheden en onmogelijkheden.
We gaan een dagdeel wandelen en de omgeving wat nader bekijken.   Tijdens de dagen ga je hakken, raspen, schuren, polijsten.   Je kunt werken in speksteen, albast of serpentijn. Het gereedschap komt aan bod, en er is uitleg over de desbetreffende stenen.  Er wordt alleen met de hand gewerkt, niet machinaal.
Elke dag starten we met een terugblik en een korte meditaitie.
Maandag  tot en met vrijdag.     10:00 tot 16:30 uur       Inbegrepen: gebruik van gereedschap, verf ed., schuurpapier, was, eventueel sokkelen,  koffie/thee, koek, lunch.  Exclusief: steen. Deze is ter plekke te koop, voor 2,50 tot 3 euro per kilo.
Kosten: 350 euro

AUGUSTUS 2023
Aanmelden kan via mail.

 


Coaching op creatief gebied?

Neem even contact met me op voor de mogelijkheden


Madeleine Corbey  Atelier-Galerie-Allegro   Brederode 20    6922BM Duiven  +31 (0)623937822
KvK 09119365          Art With a smile and a thought
Aanmelden voor een workshop of cursus? Dat kan via mail., Bij afmelding, 3 weken voor aanvang 25% en tot 1 week voor aanvang is 50% van de kosten verschuldigd. Daarna 75%. madeleine.corbey@kpnmail.nl

 
E-mailen
Bellen
Map
Info