Vanaf 6 april zijn de lessen buiten. In het buitenatelier, of op het terras.

Beeldhouwcursus, in blokken van 5 lessen,  2021      

( ivm vakantie zijn er geen lessen in juli en augustus, muv de workshops)

Donderdag 2 september is de 1e les weer.

Elke week werken in een steen. Hard of zacht, groot of klein, het maakt niet uit. Door eerst kennis te maken met het ambacht zal je gaande weg ervaren dat elk werk steeds meer over jezelf zegt. Het is bijna als een spiegel. Je gaat steeds meer zien en ontdekken van jezelf. Tijdens de lessen krijg je veel persoonlijke begeleiding.  

Dinsdag-, Donderdag-, Vrijdagochtend     9:30 tot 12:00 uur.

Maandagmiddag 13:30-16:00 uur.

Maandagavond  19:00 tot 21:30 uur.  Dinsdagavond  19:00 tot 21:30 uur.        

Alle blokken bestaan uit series van 5 lessen 90 euro.

Beeldhouwworkshop, maximaal 5 personen :

Een hele dag werken in een stuk steen van ongeveer 5 kilo. Raspen, hakken, schuren, polijsten.        

Al doende ontstaat meestal de vorm. Soms heb je al een voorop bedacht idee. Ook dat is mogelijk, maar sta er niet gek van te kijken als je aan het eind van de dag met iets heel anders naar huis gaat.  Vaak is dat wat er gebeurt. Hoe dan ook je neemt jezelf mee in je beeld. Soms moeilijk, maar meestal zie je zelf op een bepaald moment ook de schoonheid er van.  Elke keer weer verrassen.

Donderdag 29 juli en zondag 8 augustus, 29 augustus.  van 9:30 tot 16:00 uur, kosten 65 euro per hele workshop, incl. gebruik gereedschap, lunch, koffie/thee, excl. steen.

De steen, speksteen, albast of serpentijn kost 2,50 per kilo. Tijdens een beeldhouwdag werk je gemiddeld genomen in een steen van ca. 4 kilo.

Stenen zijn ter plaatse te koop.

4 Dagen beeldhouwen tussen de fruitbomen in Gelderland. 

Tijdens de eerste dag kies je je steen, of maak je eerst kennis met je zelf meegebrachte steen. Je maakt een concept, zodat je weet waar je heen werkt, of je volgt je gevoel en laat je leiden in wat dat je geeft. 

Naast hele dagen werken in een stuk steen van maximaal 25 kilo, neem je af en toe afstand, we kijken naar mogelijkheden en onmogelijkheden.   

We gaan een dagdeel de fruitkwekerij wat nader bekijken. En wie weet kunnen we wat informatie krijgen over alles wat er op het terrein groeit en bloeit. Uiteraard met het doel dat het iets toevoegt in je beeldhouwen.        Tijdens de dagen ga je hakken, raspen, schuren, polijsten.   Je kunt werken in speksteen, albast of serpentijn. Het gereedschap komt aan bod, en er is uitleg over de desbetreffende stenen.  Er wordt alleen met de hand gewerkt, niet machinaal. 

Elke dag starten we met een terugblik en een klein thema voor de dag.

Locatie De Stokhorst, Schraleweidsestraat 3, Groessen Gelderland.    

Donderdag 19 augustus t/m zondag 22 augustus.     10:00 tot 16:30 uur       Inbegrepen: gebruik van gereedschap, schuurpapier, was, eventueel sokkelen,  koffie/thee, koek, biologische lunch.  Exclusief: steen. Deze is ter plekke te koop, voor 2,50 tot 3 euro per kilo. 

Kosten: 260 euro

Aanmelden kan via mail. 

3 Dagen beeldhouwen in Duiven. 

Tijdens de eerste dag kies je je steen, of maak je eerst kennis met je zelf meegebrachte steen. Je maakt een concept, zodat je weet waar je heen werkt, of je volgt je gevoel en laat je leiden in wat dat je geeft. 

Naast hele dagen werken in een stuk steen van maximaal 25 kilo, neem je af en toe afstand, we kijken naar mogelijkheden en onmogelijkheden.   

Misschien is het handig om even een kleiconcept te maken, of vanuit schets te werken. Wat we erbij pakken is afhankelijk van wat nodig is.        Tijdens de dagen ga je hakken, raspen, schuren, polijsten.   Je kunt werken in speksteen, albast of serpentijn. Het gereedschap komt aan bod, en er is uitleg over de desbetreffende stenen.  Er wordt alleen met de hand gewerkt, niet machinaal. 

Elke dag starten we met een terugblik en een klein thema voor de dag.

Locatie Brederode 20, 6922 BM Duiven.    Vrijdag 13 augustus t/m zondag 15 augustus.      10:00  tot 16:30 uur Inbegrepen: gebruik van gereedschap, schuurpapier, was, eventueel sokkelen,  koffie/thee, koek, biologische lunch.    Exclusief: steen. Deze is ter plekke te koop, voor 2,50 tot 3 euro per kilo. 

Kosten: 195 euro

Wil je een dag beeldhouwen, of een halve dag,  dan kan dat ook tijdens deze serie. 

1 dag 75 euro, 2 dagen 150 euro, 3 dagen 195 euro.

Aanmelden kan via mail. 


Kunstkamer:     Vooralsnog gaat dit niet door, maar wie weet...

Een avond met elkaar praten over kunst, kunststromingen, kunstenaars enz. Leerzaam en gezellig voor zowel kunstkenners als niet kunstkenners. Samen met elkaar foto's van kunstwerken bekijken en aan de hand daarvan vult de avond zich. Elke maand is er een ander thema. Zo kan het een onderwerp zijn. Bijvoorbeeld,  Vrouwen, Dieren, Abstract,.....  of een Kunstenaar, bijvoorbeeld Brancusi, Rodin, Camille Claudel, ....of een thema, bijvoorbeeld: wat is kunst, hoe bepaal je een prijs, hoe organiseer je een expositie...... vele mogelijkheden.

Najaar     Woensdag  2021.    19:30-22:00 uur. Kosten 7,50 (incl. koffie/thee)

BURN-OUT  CHILL-OUT  workshop: 

Zit je in een Burn-out, of heb je er een gehad, ben je erg druk en/of wordt je wel eens gek van jezelf, wil je eens iets anders..... dan is dit een hele mooie workshop voor je.  Een hele dag werken in een stuk steen van ongeveer 5 kilo. Raspen, hakken, schuren, polijsten.

Aan het begin van de dag deel je met de anderen, als je dat wil, wat je zoal bezig houdt. Ik leg wat uit over de stenen en het gebruik van het gereedschap en je kiest intuïtief je eigen stuk. We doen een korte meditatie, (als iedereen van de groep daar oké mee is) en je gaat aan de slag. Al snel zul je merken dat je contact krijgt met de steen en dat je hoofd stil komt. Bij vele van ons een heerlijk moment. Gaande weg ontstaat er een vorm. De vorm zal/kan je veel vertellen over jezelf.  Indien er behoefte is  kunnen we dat aan het eind van de dag eens onder de loep nemen, maar als je dat niet wil, dan doen we dat niet.  Het is jouw dag.

Uiteraard zijn er pauzes en is er een mooie gevarieerde lunch inbegrepen, alsmede de steen en het gebruik van gereedschap

Datum nader te bepalen,  van 10:00 tot 16:30 uur, kosten 75 euro (all-in)     

Paper-art  Wat kan ik allemaal met papier  

Tijdens deze dag krijg je uitleg en voorbeelden te zien van papier. Wat je ermee kan doen en hoe je tot een eigen werk komt laat ik je zien. Je kunt aan de slag met een ruimtelijk werk, tot een meter groot. Aan het eind van de dag is je werk niet klaar en kun je er thuis nog heerlijk mee aan de slag. Je krijgt informatie zodat je nagenoeg alles kunt maken wat je maar wil. Je creativiteit wordt aangewakkerd en je hebt een gezellige dag. Kortom geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Datum: Zaterdag 16 oktober. 10:00-16:30 uur 

Prijs: 65,00  (incl. koffie/thee, lunch en alle materialen.)


Coaching op creatief gebied?

Neem even contact met me op voor de mogelijkheden

      

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info