Madeleine-Corbey   
-    Creatieve verwendagen in Duiven en Puglia    -
 
 
 

Casa-Sculptura-Protuum.   

Misschien vraag je je als eerste af:  wat is eigenlijk Protuum. 

Nou:  Dat is, dat wat je nog allemaal kunt doen, voor je dood. Vaak wordt iemand geëerd, na de dood, Postuum, maar dat is naar mijn idee niet echt belangrijk. Wat doe je voor je dood. Geniet van het leven, ga er voor. Doe waar je gelukkig van wordt. 


2023 
1 Beeldhouwdag of een halve, in een prachtige tuin, tussen de olijven en de abrikozenbomen
Mogelijkheden tussen 13 en 29 oktober. 
Aanvang 8:30 uur,  tot 12:30  of van 14:30 tot 18:30 uur.
Kom je een hele dag, dan is er een uitgebreide lunch.
Kosten 65 euro  (incl. steen en lunch)  per dag
Halve dag  30,00  (incl. steen)

Voor het vervoer van het vliegveld Bari, (1,5 uur) en het vliegveld Brindisi (1 uur) raad ik je aan een auto te huren.  Door vanuit Weeze (Düsseldorf)  te vliegen bespaar je zo 100 euro.  Openbaar vervoer duurt heel erg lang. Als je met meerder personen komt, kun je natuurlijk ook een taxi regelen en de kosten delen.

Tussen 20 en 27 oktober: 300 euro, 4 dagen, (excl. verblijf)


Beeldhouwen in Puglia   Italië    Mei 2024

 In een prachtige omgeving, tussen Martina Franca en Ceglie Messapica hebben we een huis met 8000 m2 grond, gelegen in een schitterend glooiend landschap.
In de tuin van dit huis, Casa-Sculptura-Protuum,  organiseer ik 4 of 6 dagen beeldhouwen met aanverwante creativiteit.  De nadruk ligt deze dagen op het beeldhouwen, maar we starten ook een ochtend met schilderen, of iets anders. Even uit je hoofd komen is belangrijk om lek
ker vrij te kunnen werken.
Tijdens de eerste dag kies je je steen.  Het terrein is bezaaid met mooie, goed te bewerken kalkstenen.
Naast deze stenen zijn er ook mooie stukken albast, speksteen en serpentijn.  Je maakt een concept, zodat je weet waar je heen werkt, of je volgt je gevoel en laat je leiden in wat dat je geeft.
Naast hele dagen werken in een stuk steen van maximaal 25 kilo, neem je af en toe afstand, we kijken naar mogelijkheden en onmogelijkheden.
Wellicht doen we gezamenlijk een geleide-meditatie in de ochtend. Meedoen, is optioneel.

Het gereedschap komt aan bod, en er is uitleg over de desbetreffende stenen.  Er wordt alleen met de hand gewerkt, niet machinaal.
Elke dag starten we met een terugblik en een klein thema voor de dag.

We gaan een of meerdere dagdelen de omgeving wat nader bekijken.  Zo kunnen we naar Grottaglie 15 km (ca. 20 min), een keramiekstad, Ostuni  19 km (ca. 25 min), de witte stad, naar Alberobello 26 km (ca. 35 min), de stad met de trulli's, Ceglie Messapica  9,5 km, (ca. 15 min), Cave di Fantiano  18 km (ca. 23 min), enz , 6 Kilometer vanaf hier is een openbaar zwembad en het strand is ongeveer 35 minuutjes rijden.   

Deze dagen organiseer ik tussen zondag 19 mei en zondag 26 mei  2024,  eventueel een of 2 dagen eerder, of later.  (uiteraard in overleg)

De dagen zijn van 8:30 tot 18:00 uur.
De lessen zijn in de ochtend, van  8:30  tot 12:30 uur.  Na de ochtend gewerkt te hebben aan je vorm ben je vast toe aan een ontspanmoment. Dat is er middels een uitgebreide lunch.  In de middag kun je vrij werken, maar ook eens lekker wandelen, behoort tot de mogelijkheden.  Heb je een auto gehuurd? Dan kun je er lekker op uit.  Tijdens de woensdagmiddag is er wellicht een yoga uur.  (afhankelijk van het weer).    Inbegrepen: gebruik van gereedschap, verf ed., schuurpapier, was, eventueel sokkelen,  koffie/thee, koek, uitgebreide lunch,.  Exclusief: steen. Deze is ter plekke te koop, stenen die je op het terrein vind, zijn gratis. De overige  2,50 tot 3 euro per kilo.

Kosten: 

2023   Tussen 20 en 27 oktober:    300 euro, 4 dagen,  (excl. verblijf)
   

2024  Tussen 19 en 26 mei:   300 euro, 4 dagen,  (excl. verblijf)

19- 26 mei:    495 euro, 6 dagen,  (e


Mocht je in Casa-sculptura-Protuum willen verblijven, dan kan dat met maximaal 2 personen

Wil je in de avonden mee-eten"?  Dat kan ook.
Deze kamer heeft 2 eenpersoonsbedden, een ruime kledingkast,  bureau met stoel en gedeelde badkamer en woonkamer/keuken, wifi.
Kosten: 2 persoonskamer:  50 euro per nacht (incl. ontbijt)  Bij gebruik van 1 persoon. 30 euro.
Avondeten, incl. drank 20 euro p.p. per dag
Aanmelden voor de beeldhouwdagen kan via mail.
madeleine-corbey@kpnmail.n


Zoek je een B&B in de regio, dan kan ik je casatrullobianco in Ceglie Messapica aanbevelen.
Op 16 km afstand bevindt zich deze mooie B&B van Marcel en Fenna, met zwembad, mogelijkheid tot het huren van een e-bike, of zelfs een auto. De eigenaar is zelfs bereid de service van halen en brengen te leveren.
De B&B heeft 2 tweepersoonskamers (1 met extra bedbank) en 1 studio (met eigen keuken)
De omgeving is schitterend en je zult vast genieten van de fietstocht.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info